Novosti

Obavijest

Obavijest za umirovljenike s benificiranim radnim stažem - aktualno do 31.03.2019. godine. Opširnije.

Radno vrijeme

NOVO radno vrijeme - blagajne i informacija te pravnog savjetovališta - provjerite klikom na crveni gumb: Detaljnije

Brošura "Znanje je moć!"

Brošura o pravima invalida rada iz sustava mirovinskog osiguranja i podzakonskih akata tiskana je uz financijsku potporu Grada Zagreba. Brošura

Obavijest za umirovljenike s benificiranim radnim stažem

MOGUĆNOST OSTVARENJA POVOLJNIJE MIROVINE

ZA UMIROVLJENIKE S BENIFICIRANIM RADNIM STAŽEM

Obavještavamo sve članove Udruge invalida rada Zagreba, umirovljenike s beneficiranim radnim stažem koji otišli ranije u mirovinu i bili osigurani u oba mirovinska stupa o mogućnosti ostvarenja povoljnije mirovine.

Sukladno članku 50. stavak 1. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju („Narodne novine“, broj 115/18), beneficirani korisnici mirovine (otišli u mirovinu koristeći staž s povećanim trajanjem) koji su ostvarili svoje mirovine prema propisima koji su važili do kraja 2018. godine odnosno kojima je u razdoblju od 1. siječnja 2014. do 31. prosinca 2018. godine određena osnovna mirovina iz prvog stupa, a mirovina prema programu mirovinskog osiguravajućeg društva iz drugog stupa, mogu u roku od 90 dana od stupanja na snagu ovih izmjena zakona (najkasnije do 31.03.2019.) podnijeti zahtjev za određivanje mirovine kao da su bili obvezno osigurani isključivo u prvom stupu (što je za njih dosta povoljnije jer tada ostvaruju pravo na dodatak na mirovinu u iznosu od 27%).

S obzirom na to da njima ranije nije bio omogućen prijelaz u prvi stup te ostvarivanje dodatka na mirovinu od 27%, navedeno je imalo za posljedicu niže mirovine za ove korisnike te je ovom posljednjom izmjenom Zakona o mirovinskom osiguranju dana mogućnost da osobe s invaliditetom koje su odradile cjelokupni radni vijek i stekle uvjet za ostvarivanje starosne mirovine uz smanjivanje godina uvjeta za ostvarivanje iste (beneficirani radni staž) mogu ostvariti navedeni dodatak.

Prijave za povratak te izračun mirovine kao da su bili osigurani samo u prvom stupu (generacijske solidarnosti) podnose se nadležnoj područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (dalje HZMO) zaključno do dana 31. ožujka 2019. godine poslije kojeg se više neće moći zatražiti povoljniji izračun mirovine.

Učlanjenje

Tko se može učlaniti i što je sve za učlannjenje potrebno, provjerite klikom na crveni gumb: Detaljnije.

Otvorena vrata zaljubljenih

OTVORENA VRATA ZALJUBLJENIH  
Dane otvorenih vrata Udruga invalida rada Zagreba drugu godinu zaredom povezuje s danom zaljubljenih i svoja vrata otvara svim zainteresiranim građanima grada Zagreba i Zagrebačke županije, bili zaljubljeni ili ne. Pridružite nam se u četvrtak, 14.02.2019. godine na adresi Nova cesta 86 (ulaz s dvorišne strane), u blizini Trešnjevačkog trga, a što smo za vas pripremili provjerite klikom na sljedeću poveznicu: Program.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok