Dani otvorenih vrata Udruge invalida rada Zagreba

 

OTVORENA VRATA ZALJUBLJENIH

Dan otvorenih vrata Udruge invalida rada Zagreba 
( Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane )


U srijedu, 14. veljače  2018. godine Udruga invalida rada Zagreba svoja je vrata, sada već tradicionalno, otvorila za sve zainteresirane građane Grada Zagreba, ali i Zagrebačke županije i to u suradnji s posebnim partnerom – Sv. Valentinom. U čast ove suradnje čitava manifestacija, održana u prostorijama UIR Zagreba na adresi Nova Cesta 86, nosila je naziv Otvorena vrata zaljubljenih.

Manifestacija je otvorena uvodnom riječi predsjednice UIR Zagreba, Nade Vorkapić, koja se ukratko osvrnula na značaj uloge neprofitnih organizacija koje se bore za poboljšanje statusa ranjivih skupina, kako u društvu tako i u cjelokupnoj zajednici. Napomenula je da je današnja manifestacija vezana uz Dan zaljubljenih upravo s ciljem ukazivanja na potrebu širenja međusobnog razumijevanja i tolerancije, kao i ljubavi prema drugim osobama, ali i ljubavi prema onome čemu smo se posvetili i čime se bavimo.

Potom je uslijedilo otvorenje izložbe fotografija "Ptice" članice i volonterke UIR Zagreba Dunje Kolar. Posebnu je pozornost talentirana umjetnica privukla svojom video prezentacijom kojom je u prostorije UIR Zagreba, pored žamora brojnih posjetitelja, donijela i cvrkut ptica. Upravo je simbolika ptice kao bića slobode i nesputanog leta dobar motiv za promišljanje o svim ograničenjima s kojima se invalidi rada, ali i ostale osobe s invaliditetom svakodnevno susreću.

Ptičji pjev bio je izvrsna uvertira u radionicu stranih jezika kroz koju su članovi UIR Zagreba, ali i zainteresirani posjetitelji, spremno pokazali svoja znanja engleskog i talijanskog jezika i to pjesmom - u karaoke verziji!

Nakon dobre zabave uz pjesme na stranim jezicima, zajedničkim su snagama svi prisutni veselo prionuli u izradu fašničkih maski kroz kreativno-likovnu radionicu.

Upravo su te maske poslužile svim zaljubljenim i sramežljivim uzvanicima kao izvor hrabrosti da svoju simpatiju, skriveni pod maskama, pozovu na ples u sklopu Maskenbala zaljubljenih s kojim je manifestacija završila.

 

U ime ljubavi i solidarnosti, uz cvrkut ptica i skriveni pod maskama, Otvorena vrata zaljubljenih u vremenu održavanja od 15,00-19,00 sati posjetilo je više od 150 posjetitelja kojima se UIR Zagreba i ovom prilikom zahvaljuje.

 

Ujedno velika hvala i medijima koji su ovu manifestaciju najavili ili popratili: 

portal Dnevno.hr - Objava 

portal Treća dob - Objava 

portal Večernji.hr - Objava 

portal Zagreb.info - Objava

emisija Dobro jutro Hrvatska - najavom u jutarnjim satima 14.02.

radio Sljeme - najavom u jutarnjim satima 14.02.

emisija Zagrebačka panorama - prilogom sa same manifestacije - Prilog

 

Vrata su bila otvorena za sve !

Do iduće godine..

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok