Učlanjenje u UIR Zagreba

Tko se može učlaniti u Udrugu invalida rada Zagreba i na koji način?

Član Udruge invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) može biti:

  • svaka fizička osoba koja ostvaruje odgovarajuća prava iz invalidskog osiguranja po osnovi neposredne opasnosti od nastanka invalidnosti, izmjene radne sposobnosti, invalidnosti, tjelesnog oštećenja ili tuđe njege i pomoći,
  • svaka fizička osoba, bez obzira da li je ostvarila neka prava iz invalidskog osiguranja, koja ima umanjenu radnu sposobnost ili tjelesno oštećenje (osobe s invaliditetom),
  • ostale fizičke osobe koje svojim znanjem, stručnošću i aktivnostima mogu pridonijeti uspješnom rješavanju pitanja iz oblasti prevencije, rehabilitacije, zaštite i zapošljavanja invalida.

Članom Udruge invalida rada Zagreba može postati svaka gore navedena osoba temeljem Rješenja o invalidskoj mirovini ili rješenja o stupnju i visini tjelesnog oštećenja.

 

Za učlanjenje je, uz navedena rješenja, potrebno donijeti fotografiju (format 3 x 3,5 cm), OIB i osobnu iskaznicu.

 

Udruga invalida rada Zagreba je za informacije, uplate članarine i učlanjenja otvorena od ponedjeljka do petka u vremenu od 08,00-14,00 sati te četvrtkom od 8,00-19,00 sati u sljedećim mjesecima: travanj, svibanj, lipanj, rujan, listopad i studeni.

 

Članska knjižica je važeća za onu godinu za koju je uplaćena članarina.

 

Članarina je GODIŠNJA i vrijedi od 01.01. do 31.12. neovisno o datumu uplate.

 

Za 2020. godinu učlanjenje iznosi 10,00 kn, a članarina 120,00 kn.

 

Za učlanjenje je potrebno doći osobno. Ako je osoba koja se želi učlaniti teško pokretna ili nepokretna, može dati punomoć drugoj osobi da u njezino ime potpiše suglasnost vezanu za zaštitu osobnih podataka koju možete pročitati ovdje: Suglasnost.
U tom slučaju, potrebno je preuzeti izjavu (ovdje: izjava), obje osobe istu trebaju potpisati i tako potpisanu predati s ostalim dokumentima prilikom učlanjenja.

 

Prilikom učlanjenja, svaku se osobu s područja Grada Zagreba ujedno zamoli i za potpis Izjave o privoli ustupanja osobnih podataka Gradu Zagrebu.

Naime, potpisom IZJAVE O PRIVOLI omogućavate Gradu da preciznije i detaljnije planira nove programe i mjere te kreira politike djelovanja u korist osoba s invaliditetom, a ujedno i osigura što je više moguće potrebnih financijskih sredstava radi unapređenja kvalitete života osoba s invaliditetom, ali i za rad udruga osoba s invaliditetom. Za to je potrebno imati dovoljno podataka o samim osobama s invaliditetom.
Iz tog razloga, Grad Zagreb zatražio je pomoć svih udruga osoba s invaliditetom s područja Grada Zagreba, pa tako i nas, u prikupljanju navedenih Izjava.
Napominjemo kako je Grad Zagreb, kao voditelj zbirke podataka DUŽAN ČUVATI POVJERLJIVOST (TAJNOST) SVIH OSOBNIH PODATAKA, PA TAKO I VAŠIH, a sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka te da se osobni podaci SMIJU KORISTITI, JEDINO I ISKLJUČIVO ZA SVRHE NAVEDENE u Izjavi. Iako Grad Zagreb prikuplja velik broj podataka, UIR Zagreba će Gradu dostaviti samo one dostupne. Primjerak Izjave o privoli možete pročitati klikom na sljedeću poveznicu: Izjava.

Zahvaljujemo na suradnji.

 

 

UPLATA PUTEM INTERNET BANKARSTVA

Od 1. prosinca 2017. godine uveli smo novu mogućnost - uplata članarine putem internet bankarstva - mogućnost koju su mnogi željno iščekivali.

Prilikom uplate na taj način iznimno je VAŽNO pod opis unijeti sljedeće informacije:
ČLANARINA ZA GODINU, IME I PREZIME ČLANA, REGISTARSKI BROJ
(npr. ČLANARINA ZA 2019., Kristina Sever, 12345).
Pod model se može upisati 00 (broj nula, ne slovo o) ili 99, a poziv na broj može biti datum uplate ili registarski broj.
Broj računa u Zagrebačkoj banci je: HR32 2360000 1101492897.
Primjer se može pogledati klikom na crveni gumb:  Primjer.

Uplata će u bazi podataka UIR Zagreba biti ažurirana u roku dva radna dana pa ljubazno molimo za razumijevanje.

Važno je znati da uplatom članarine za tekuću godinu članska knjižica NIJE važeća obzirom da nedostaje unos podatka o uplati.
Iz tog je razloga važno prije upotrebe članske knjižice doci u prostorije UIR Zagreba u radno vrijeme blagajne kako bi se podatak ažurirao i u knjižici.

 

Međutim, putem internet bankarstva nije se moguće učlaniti s obzirom na to da se prilikom učlanjenja izdaje i članska knjižica te potpisuje izjava vezana uz zaštitu osobnih podataka, a što je moguće odratiti isključivo osobnim dolaskom.

 

          

Primjerak važeće članske knjižice možete vidjeti klikom na crveni gumb Knjižica.

 

MOBILNA APLIKACIJA UIR ZAGREBA

Nastojeći biti ukorak s novim tehnologijama, UIR Zagreba je 2019. godine pokrenula mobilnu aplikaciju za pametne telefone naziva UIR e-iskaznica.

Aplikaciju je trenutno moguće koristiti na Android pametnim telefonima dok je za druge sustave izrada u tijeku. 

Stoga, pametni telefon u ruke, u virtualni dućan po aplikaciju i, uz tiskanu knjižicu, imat ćete i onu digitalnu, a primjerak važeće digitalne iskaznice možete vidjeti klikom na crveni gumb Knjižica

Upute za preuzimanje i instalaciju te odgovore na često postavljana pitanja možete pronaći klikom na crveni gumb: Upute.