Učlanjenje u UIR Zagreba

Tko se može učlaniti u Udrugu invalida rada Zagreba i na koji način?

Član Udruge invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) može biti:

  • svaka fizička osoba koja ostvaruje odgovarajuća prava iz invalidskog osiguranja po osnovi neposredne opasnosti od nastanka invalidnosti, izmjene radne sposobnosti, invalidnosti, tjelesnog oštećenja ili tuđe njege i pomoći,
  • svaka fizička osoba, bez obzira da li je ostvarila neka prava iz invalidskog osiguranja, koja ima umanjenu radnu sposobnost ili tjelesno oštećenje (osobe s invaliditetom),
  • ostale fizičke osobe koje svojim znanjem, stručnošću i aktivnostima mogu pridonijeti uspješnom rješavanju pitanja iz oblasti prevencije, rehabilitacije, zaštite i zapošljavanja invalida.

Članom Udruge invalida rada Zagreba može postati svaka gore navedena osoba temeljem Rješenja o invalidskoj mirovini ili rješenja o stupnju i visini tjelesnog oštećenja.

 

Za učlanjenje je, uz navedena rješenja, potrebno donijeti fotografiju (format 3 x 3,5 cm), OIB i osobnu iskaznicu.

 

Radno vrijeme Udruge invalida rada Zagreba možete pronaći klikom na sljedeću poveznicu: Radno vrijeme..

 

Članska knjižica je važeća za onu godinu za koju je uplaćena članarina.

 

Članarina je GODIŠNJA i vrijedi od 01.01. do 31.12. neovisno o datumu uplate.

Za2022. godinu učlanjenje iznosi 10,00 kn, a članarina 120,00 kn. 
 

Za učlanjenje je potrebno doći osobno. Ako je osoba koja se želi učlaniti teško pokretna ili nepokretna, može dati punomoć drugoj osobi da u njezino ime potpiše suglasnost vezanu uz zaštitu osobnih podataka koju možete pročitati ovdje: Suglasnost.
U tom slučaju, potrebno je preuzeti izjavu (ovdje: izjava), obje osobe istu trebaju potpisati i tako potpisanu predati s ostalim dokumentima prilikom učlanjenja.

 

Prilikom učlanjenja, svaku se osobu s područja Grada Zagreba ujedno zamoli i za potpis Izjave o privoli ustupanja osobnih podataka Gradu Zagrebu.

Naime, potpisom IZJAVE O PRIVOLI omogućavate Gradu da preciznije i detaljnije planira nove programe i mjere te kreira politike djelovanja u korist osoba s invaliditetom, a ujedno i osigura što je više moguće potrebnih financijskih sredstava radi unapređenja kvalitete života osoba s invaliditetom, ali i za rad udruga osoba s invaliditetom. Za to je potrebno imati dovoljno podataka o samim osobama s invaliditetom.
Iz tog razloga, Grad Zagreb zatražio je pomoć svih udruga osoba s invaliditetom s područja Grada Zagreba, pa tako i nas, u prikupljanju navedenih Izjava.
Napominjemo kako je Grad Zagreb, kao voditelj zbirke podataka DUŽAN ČUVATI POVJERLJIVOST (TAJNOST) SVIH OSOBNIH PODATAKA, PA TAKO I VAŠIH, a sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka te da se osobni podaci SMIJU KORISTITI, JEDINO I ISKLJUČIVO ZA SVRHE NAVEDENE u Izjavi. Iako Grad Zagreb prikuplja velik broj podataka, UIR Zagreba će Gradu dostaviti samo one dostupne. Primjerak Izjave o privoli možete pročitati klikom na sljedeću poveznicu: Izjava.

Zahvaljujemo na suradnji.

 

 

UPLATA PUTEM INTERNET BANKARSTVA

Od 1. prosinca 2017. godine uveli smo novu mogućnost - uplata članarine putem internet bankarstva - mogućnost koju su mnogi željno iščekivali.

Prilikom uplate na taj način iznimno je VAŽNO pod opis unijeti sljedeće informacije:
GODINA za koju se uplaćuje članarina, IME I PREZIME člana za kojeg se uplaćuje članarina, REGISTARSKI BROJ člana za kojeg se uplaćuje članarina
(npr. ČLANARINA ZA 2019., Kristina Sever, 12345).
Pod model se može upisati 00 (broj nula, ne slovo o) ili 99, a poziv na broj može biti datum uplate ili registarski broj.
Broj računa u Zagrebačkoj banci je: HR32 2360000 1101492897.
Primjer se može pogledati klikom na crveni gumb:  Primjer.

Uplata će u bazi podataka UIR Zagreba biti ažurirana u roku dva radna dana pa ljubazno molimo za razumijevanje.

Jednostavan vodič kako uplatiti članarinu UIR Zagreba putem internet bankarstva ili opće uplatnice možete pregledati klikom na crveni gumb: Vodič.

 

Važno je znati da uplatom članarine za tekuću godinu tiskana članska knjižica NIJE važeća s obzirom na to da podatak o uplati njie upisan u knjižicu.
Iz tog je razloga važno, prije upotrebe članske knjižice, doći u prostorije UIR Zagreba u radno vrijeme blagajne kako bi se podatak ažurirao i u knjižici.

 

Međutim, putem internet bankarstva nije se moguće učlaniti s obzirom na to da se prilikom učlanjenja izdaje i članska knjižica te potpisuje izjava vezana uz zaštitu osobnih podataka, a što je moguće odraditi isključivo osobnim dolaskom.

 

          

Primjerak važeće članske knjižice možete vidjeti klikom na crveni gumb Knjižica.

 

MOBILNA APLIKACIJA UIR ZAGREBA

Nastojeći biti ukorak s novim tehnologijama, UIR Zagreba je 2019. godine pokrenula mobilnu aplikaciju za pametne telefone naziva UIR e-iskaznica.

Aplikaciju je trenutno moguće koristiti na Android pametnim telefonima dok je za druge sustave izrada u tijeku. 

Stoga, pametni telefon u ruke, u virtualni dućan po aplikaciju i, uz tiskanu knjižicu, imat ćete i onu digitalnu, a primjerak važeće digitalne iskaznice možete vidjeti klikom na crveni gumb Knjižica

Jednostavan vodič kako instalirati mobilnu aplikaciju za pametne telefone naziva UIR e-iskaznica možete pregledati klikom na crveni gumb: Vodič.

Upute za preuzimanje i instalaciju te odgovore na često postavljana pitanja možete pročitati klikom na crveni gumb: Upute.