Učlanjenje u Udrugu

Tko se može učlaniti u Udrugu invalida rada Zagreba i na koji način?

Član Udruge invalida rada Zagreba može biti:

  • svaka fizička osoba koja ostvaruje odgovarajuća prava iz invalidskog osiguranja po osnovi neposredne opasnosti od nastanka invalidnosti, izmjene radne sposobnosti, invalidnosti, tjelesnog oštećenja ili tuđe njege i pomoći,
  • svaka fizička osoba, bez obzira da li je ostvarila neka prava iz invalidskog osiguranja, koja ima umanjenu radnu sposobnost ili tjelesno oštećenje (osobe s invaliditetom),
  • ostale fizičke osobe koje svojim znanjem, stručnošću i aktivnostima mogu pridonijeti uspješnom rješavanju pitanja iz oblasti prevencije, rehabilitacije, zaštite i zapošljavanja invalida.

Članom Udruge invalida rada Zagreba može postati svaka gore navedena osoba osoba na temelju Rješenja o invalidskoj mirovini ili Rješenja o tjelesnom oštećenju izdanih pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

 

Za učlanjenje je, uz navedena rješenja, potrebno donijeti fotografiju (format 3 x 3,5 cm), OIB i osobnu iskaznicu.

 

Udruga invalida rada Zagreba je za informacije, uplate članarine i učlanjenja otvorena od ponedjeljka do petka u vremenu od 08,00-14,00 sati.

 

Članska knjižica je važeća za onu godinu za koju je uplaćena članarina.

 

Članarina je GODIŠNJA i vrijedi od 01.01. do 31.12. neovisno o datumu uplate.

 

Za 2017. godinu učlanjenje iznosi 10,00 kn, a članarina 120,00 kn.

 

Za učlanjenje je potrebno doći osobno, no ukoliko je osoba koja se želi učlaniti teško pokretna ili nepokretna, može dati punomoć drugoj osobi da u njeno ime potpiše suglasnost vezanu za zaštitu osobnih podataka koju možete pročitati ovdje: Suglasnost.
U tom slučaju, potrebno je preuzeti izjavu (ovdje: izjava), obje osobe istu trebaju potpisati i tako potpisanu predati s ostalim dokumentima prilikom učlanjenja.

 

Prilikom učlanjenja, svaku se osobu s područja Grada Zagreba ujedno zamoli i za potpis Izjave o privoli ustupanja osobnih podataka Gradu Zagrebu.

Naime, potpisom IZJAVE O PRIVOLI omogućavate Gradu da preciznije i detaljnije planira nove programe i mjere te kreira politike djelovanja u korist osoba s invaliditetom, a ujedno i osigura što je više moguće potrebnih financijskih sredstava radi unapređenja kvalitete života osoba s invaliditetom, ali i za rad udruga osoba s invaliditetom. Za to je potrebno imati dovoljno podataka o samim osobama s invaliditetom.
Iz tog razloga, Grad Zagreb zatražio je pomoć svih udruga osoba s invaliditetom s područja Grada Zagreba, pa tako i nas, u prikupljanju navedenih Izjava.
Napominjemo kako je Grad Zagreb, kao voditelj zbirke podataka DUŽAN ČUVATI POVJERLJIVOST (TAJNOST) SVIH OSOBNIH PODATAKA, PA TAKO I VAŠIH, a sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka te da se osobni podaci SMIJU KORISTITI, JEDINO I ISKLJUČIVO ZA SVRHE NAVEDENE u Izjavi. Iako Grad Zagreb prikuplja velik broj podataka, UIR Zagreba će Gradu dostaviti samo one dostupne. Primjerak Izjave o privoli možete pročitati klikom na sljedeću poveznicu: Izjava.

Zahvaljujemo na suradnji.  


          

Primjerak važeće članske knjižice možete vidjeti klikom na crveni gumb Knjižica.

Dokumentacija

  • Statut
  • Etički kodeks
  • Izvješća
  • Dokumenti

 

Na temelju članka 13. Zakona o udrugama (Narodne novine 74/14) Skupština Udruge invalida rada Zagreba na sjednici održanoj dana 22. travnja 2015. godine u Zagrebu donijela je

S T A T U T

UDRUGE INVALIDA RADA ZAGREBA

Opširnije

Na temelju članka 26. Statuta Udruge invalida rada Zagreba, Skupština Udruge invalida rada Zagreba, na 3. sjednici održanoj dana 15. travnja 2010. godine, donijela je

Opširnije

Za svaku proteklu godinu, Udruga invalida rada Zagreba sastavlja izvješća o radu koja podnosi prvenstveno Skupštini UIR Zagreba, a potom i Gradskoj Upravi Grada Zagreba, a koja smo i za sve vas učinili dostupnima klikom na neki od niže navedenih crvenih gumbiju :

Opširnije

Dokumenti, strategije, vodiči..

Opširnije