Novosti

 

NOVOSTI !

 

 

LJEKOVITIM BILJEM DO ZDRAVLJA

U slučaju dovoljnog broja zainteresiranih članova i odobrenih financijskih sredstava, UIR Zagreba će suradnji s Udrugom Iskra iscjeljenja provesti projekt "Ljekovitim biljem do zdravlja". Projekt će zapravo biti edukacija o prirodnim lijekovima - ljekovitom bilju koja će obuhvatiti 12 modula. Kroz module čete moći saznati informacije općenito o fitoterapiji te o ljekovitom bilju za pojedine dijelove tijela i organizma (srce, jetru, zuč, bubrege, mokraćne kanale, kožu, kosu, pluća, dišni sustav, mozak, oči, krv, želudac i crijeva), kao i o ljekovitom bilju kao antibioticima i lijekovima protiv boli.

Edukacija se planira održavati jednom tjedno, četvrtkom od 17,30 do 19,30 sati u prostorijama Udruge (Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane). Trajat će 13 tjedana, a točan datum odredit ćemo u slučaju dovoljnog broja zainteresiranih, no okvirno - održat će se kroz travanj, svibanj i rujan. Edukaciju će provoditi fitoterapeut i magistar farmacije.

Sve zaintersirane za sudjelovanje molimo da se jave Aniti ili Stanku osobno u prostorijama Udruge, putem telefona (4876294) ili e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

 

GRADSKI BAZEN VELIKA GORICA

UIR Zagreba istražuje potrebe korištenja novootvorenog Gradskog bazena u Velikoj Gorici (http://srcvg.hr/?page_id=233):
Molimo sve članove s područja Velike Gorice i okolice da nam jave da li bi koristili termin kada bi UIR Zagreba uspjela na neki način dogovoriti ili osigurati besplatne termine za svoje članove.

Odgovore molimo uputite Maji osobno u prostorijama UIR Zagreba, putem telefona (01/4876301) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ILI Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Unaprijed zahvaljujemo!

 

NOVA RADIONICA:  

    

    E-kutak, individualna pomoć pri korištenju računala 

    - utorkom od 17,00-17,45 sati
    - zbog individualnog rada obavezno se prijaviti najkasnije tjedan dana ranije

 

Prijaviti se za bilo koju od tih radionica možete kod Anite ili Stanka osobno u prostorijama Udruge, putem telefona (4876294)
ili e-pošte (
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

 

 

 

 

XXXII. izložba fotografija pod nazivom "Detalj" u prostorijama UIR Zagreba (Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane). 
Fotografije su izradili polaznici radionice digitalne fotografije. Ulaz je slobodan za sve pa povedite obitelji i prijatelje! 
Izložba će biti postavljena do sredine ožujka.

 

 

 

 

Tužni ste?
Osjećate se bezvoljno?
Nezadovoljni ste okolinom i odnosima u obitelji, među prijateljima?
Ne znate kako se nositi s poteškoćama zbog tjelesnog oštećenja i/ili invalilditeta?
Želite s nekim samo porazgovarati, bez ikakvih obaveza?

O svemu možete porazgovarati i posavjetovati se nasamo s Brigitom u individualnom savjetovalištu: 
Britigino savjetovalište 1 na 1. Sve rečeno ostaje između Vas i Brigite.

Zbog individualnog rada, potrebno je prethodno dogovoriti termin - kod Anite ili Stanka osobno u prostorijama Udruge,
putem telefona (01/4876294) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 

 

 

VJEŽBE U VODI 

U 2019. godini članovi Udruge invalida rada Zagreba mogu se prijaviti na još jedan oblik vježbanja u organizaciji Udruge.

Vježbe u vodi održavaju se utorkom, srijedom i četvrtkom u malom bazenu s toplom vodom Zimskog plivališta Mladost, Trg Krešimira Ćosića 11, u vremenu od 8,00 do 9,00 sati.

Broj mjesta u grupi je zbog veličine bazena ograničen, a broj termina vježbi u pojedinom ciklusu je 12. 

Zbog ograničenog broja mjesta, prethodne su prijave obavezne, a grupe će biti formirane u sljedećim ciklusima: 
4. grupu - od 27.03. do 23.04. - prijave se zaprimaju do 22.03.2019.
5. grupu - od 24.04. do 22.05. - prijave se zaprimaju do 19.04.2019.

Iskoristite specifične uvjete vode i uz stručni nadzor aktivirajte svoje tijelo, rehabilitirajte neke akutnih povreda i prevenirajte razvoj atrofije mišića.  

Svi zainteresirani mogu se prijaviti kod Anite ili Stanka, osobno u prostorijama Udruge, putem telefona (4876294)
ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Napomene:

  • prijaviti se može svaki redovni član UIR Zagreba 
    prijave se zaprimaju osobno u prostorijama UIR Zagreba, telefonski ili putem e-pošte u zadanim rokovima prijava
  • između dviju prijava, za svakog člana treba proći vremensko razdoblje u trajanju od minimalno 4 tjedna odnosno vrijeme provođenja jedne grupe; druga će prijava istog člana biti uvažena isključivo u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih članova koji nisu nikada u tim vježbama sudjelovali
  • prednost pri prijavi ima član koji u vrijeme prijave nije uključen u niti jedan oblik vježbanja u organizaciji UIR Zagreba

 

 

 

Članovi UIR Zagreba zainteresirani za planinarske izlete OBVEZNI su prvog ponedjeljka u mjesecu u 16,30 sati
nazočiti planinarskom sastanku, kako bi s vodičima procijenili mogu li se ukljuciti u pojedini izlet..

 

 

 

UČI I OSVOJI - uključite se, obnovite znanje, naučite štogod i osvojite vrijedne nagrade: Opširnije.  

NAJAVE:

- u utorak, 9. travnja u 15,00 sati članica UIR Zagreba, Melita Žeželić u okviru Svjetskog tjedna homeopatije održat će predavanje o HOMEOPATIJI, zašto ju izabrati i biti njezin korisnik. Tijekom Svjetskog tjedna homeopatije homeopati sa svih strana svijeta informirat će javnost o učinkovitoj, brzoj i sigurnoj homeopatskoj skrbi, od preventive ili liječenja malih beba, djece, trudnica, odraslih osoba i starije populacije kod hitnih, akutnih ili kroničnih stanja sve do terminalnih stanja.

 

 

 

AKTIVNOSTI  (Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane) u koje se mozete prikljuciti od 1. listopada 2018. godine:

- korektivna gimnastika, grupa 5, dva puta tjedno od 18,30-19,15 sati

- kreativno likovna radionica/ručni radovi, četvrtkom od 16,00 do 18,00 sati - izrazite svoju kreativnost i pustite mašti na volju pri izradi različitih radova

- knjiga-tihi prijatelj, svake treće srijede u mjesecu od 15,30 do 17,00 sati - ne znate koju knjigu biste pročitali? Dođite na radionicu i izaći ćete s puno ideja.

- folklor, petkom od 17,30 do 19,00 sati 

- dramska radionica, četvrtkom od 15,30 do 16,30 sati - dobrodosli su svi članovi UIR Zagreba željni glume i dobre zabave

- orijentalni terapijski plesovi, četvrtkom od 16,30 do 17,30 sati - osvijestite dijelove tijela kroz vježbe izolacija i statičkih kontrakcija

- pletenje i heklanje, petkom od 10,00 do 12,00 sati - uključite se u radionicu i savladajte osnove ovih korisnih i praktičnih vještina

Svi zainteresirani članovi UIR Zagreba za željenu radionicu mogu javiti kod Anite ili Stanka na tel. (01/4876294), putem e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.;
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno u prostorijama UIR Zagreba. Raspored klupskih aktivnosti dostupan je na sljedećoj poveznici: Raspored.

NAPOMENA: za sudjelovanje u svim aktivnostima UIR Zagreba članarina treba biti podmirena za tekuću godinu.

 

 

 

TRAŽE SE VOLONTERI !!! 

 

-  voditelj/voditeljica radionice njemačkog jezika u okviru radionica UIR Zagreba - termin za održavanje radionica dogovorit će se s volonterom, a dinamika održavanja je jednom do dva puta tjedno, ovisno o volji i slobodnom vremenu volontera. Projekt, VCZ 

 voditelj/voditeljica radionice vježbanja u okviru radionica UIR Zagreba - traže se volonteri sa stručnim znanjem vezanim uz bilo kakav oblik vježbanja, a koji bi vodili grupne korektivne vježbe u bazenu i dvorani te grupnu kineziterapiju, no sva znanja vezana uz vježbanje su dobrodošla i otvoreni smo i za nove opcije; prostor za vježbanje i rekviziti su osigurani; termin za održavanje radionica dogovorit će se s volonterom, a dinamika održavanja je jednom do dva puta tjedno, ovisno o volji i slobodnom vremenu volontera. Projekt, VCZ 

Svi zainteresirani za volontiranje mogu se javiti osobno u prostorijama UIR Zagreba, na tel. (01/4876301, 4876294) ili
putem e-pošte (
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 


 

 

E-ČITAONICA

U klupskim smo prostorijama za članove UIR Zagreba osigurali računalo s besplatnim pristupom internetu svakog radnog dana, osim četvrtka, u vremenu od 11,00-14,00 sati.

Dođite i uključite se u virtualni svijet – provjerite svoju elektroničku poštu, pročitajte novine, pretražite oglase, uključite se u neku od društvenih mreža, pretražite informacije vama zanimljive tematike ili pak napišite kakav dopis ili pismo...

 

 

 

 

Preventivno-zdravstvena akcija je akcija u okviru koje imate priliku besplatno testirati razine kolesterola, glukoze i triglicerida u krvi te izmjeriti krvni tlak.
Održava se u klupskim prostorijama (ulaz sa dvorišne strane) svakog drugog utorka u vremenu od 08,00-10,00 sati.

Svaki član testiranje može obaviti potpuno besplatno jednim dolaskom u razdoblju od 3 mjeseca.

Datumi održavanja akcije tijekom 2019. godine su kako slijedi: 

travanj: 02. i 16. / svibanj: 07. i 21. / lipanj: 04. i 18. / srpanj: 02. 
rujan: 10. i 24. / 
listopad: 15. i 29. / studeni: 12. i 26. / prosinac: 10. i 17.

 

 


FOTOGALERIJA - fotografije s naših događanja, izleta, druženja i mnoštva radionica možete pogledati na našim mrežnim stranicama preko  poveznice: Fotogalerija


VIDEOGALERIJA - video uratke s naših događanja i gostovanja možete pregledati klikom na crveni gumb: Videogalerija

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji naše poveznice za fotogaleriju i videogaleriju, kao i ostale informacije, dijele sa svojim obiteljima, prijateljima i poznanicima jer na taj način zajednički jačamo svijest o našem postojanju i aktivnom životu, ne samo naših najmilijih, već i šire javnosti ! ZAJEDNO SMO JAČI !

 

   ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~

tlakI ne zaboravite ! Svakim radnim danom, individualno tijekom cijelog dana, možete koristiti kardio sprave te izmjeriti krvni tlak.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sve su aktivnosti za članove UIR Zagreba besplatne.

 

 

Dio aktivnosti UIR Zagreba sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 
u okviru trogodišnjeg programa "Ars longa, vita brevis". 

 

 

 
  Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške 
  Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

 

 

 

 

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok