Novosti

Zbog izvanredne situacije vezane uz širenje koronavirusa, a na preporuku Stožera civline zaštite RH, UIR Zagreba je do daljnjega otkazala sve aktivnosti. Informacije možete i dalje dobiti putem e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili telefona (01/4829119, 4829392, 4876301, 4876294) od ponedjeljka do petka u vremenu od 8,00-16,00 sati.

IZNIMNO !!!

Tijekom razdoblja izolacije uslijed širenja virusa Covid-19, pravnik je dostupan putem e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) i putem telefona - isključivo za članove UIR Zagreba i isključivo utorkom i četvrtkom u vremenu od 10,00-14,00 sati - 091/5606114. Zbog velike zainteresiranosti, moguće je duže čekanje na javljanje pravnika pa ljubazno molimo za strpljenje.

Poveznice na mjere zaštite i ostale upute možete pronaći na stranicama Strožera civilne zaštite RH: Stožer ili na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: HZJZ.

Zahvaljujemo svima na razumijevanju. Čuvajte sebe i druge.

 

 

U nastvku ostavljamo aktivnosti kojima ćemo nastaviti po završetku izvanredne situacije uslijed širenja koronavirusa.

 

 E-KUTAK 

Dolaskom dvoje volontera ponovo smo uveli radionicu E-kutak. Ako muku mučite s korištenjem pametnog telefona, javite se i dogovorite termin za individualan rad s volonterom koji će nastojati odgovoriti na sva vaša pitanja i olakšati vam komunikaciju. Zbog individualnog rada, obavezne su prethodne prijave - osobno u prostorijama UIR Zagreba, putem telefona na 01/4876294 ili e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

 

BELOT - LIGA PRVAKA UIR ZAGREBA 1/2020 - s ciljem osiguravanja jednakih mogućnosti sudjelovanja, UIR Zagreba osmislila je "Ligu prvaka UIR Zagreba 1/2020" za igranje belota.

U Ligu se mogu uključiti svi članovi UIR Zagreba, a Liga traje od 3. veljače do 10. travnja 2020. godine. Prijave nisu potrebne, a uvjete i pravila sudjelovanja možete pronaći klikom na crveni gum: Propozicije

 

 

 

UČI I OSVOJI - Aktivnost je osmišljena s ciljem kvalitetnog informiranja članstva UIR Zagreba o temama vezanim uz prava i zaštitu osoba s invaliditetom, aktivnosti i djelovanje UIR Zagreba te drugim temama značajnim za kvalitetu života osoba s invaliditetom. Detalje o samoj aktivnosti, kao i prezentacije, možete pronaći ovdje: Detaljnije.

NAJAVE - NOVE TERMINE ODRŽAVANJA PREDAVANJA OBJAVIT ĆEMO NAKNADNO:

- predstavnica suradnika UIR Zagreba, HŽ Putničkog prijevoza, Antonija Jugović, prezentirat će ponudu prijevoza za osobe s invaliditetom, popuste za grupna putovanja i mogućnosti putovanja s pretplatnim kartama

- predstavnik suradnika UIR Zagreba, kupovne zajednice Cashback, Milivoj Nikić, predstaviti mogućnosti uštede pri svakodnevnoj kupovini za članove UIR Zagreba

- predstavnici Hrvatskog saveza udruga invalida rada (HSUIR) predstaviti istraživanje koje provode na temu "Kvaliteta življenja invalida rada". Pridružite se prezentaciji i sudjelujte u istraživanju jer ćete na taj način doprinijeti relevantnim rezultatima što će u konačnici utjecati na kreiranje socijalnih politika s pozitivnim ishodom za sve invalide rada i osobe s invaliditetom.

- članica UIR Zagreba, Karla Dragica Pongrac, ujedno i volonterka (voditeljica radionice "Umijeće življenja" održati predavanje na temu "Što stoji iza poplave želja i nezadovoljstva?". Suvremeni čovjek ima više nego ikada prije, no unatoč mnogim pogodnostima i olakšicama, materijalnom bogatstvu i potencijalima, ima više nezadovoljstava, depresije i prepuštanja... Što to umanjuje čovjekovo dostojanstvo, samopoštovanje i slobodu izbora? Kako to da nema snage niti volje zauzeti se za sebe, izboriti se za svoje potrebe i biti odgovoran za kvalitetu svog života? Odgovore na ta pitanja saznajte na predavanju.

 

 

 

 

 

OTVORENI SAT s predsjednicom

U okviru ove aktivnosti svi članovi UIR Zagreba imaju priliku razgovarati s predsjednicom UIR Zagreba Nadom Vorkapić.

Zamisao te aktivnosti je pružiti članovima UIR Zagreba priliku za iznošenje prijedloga, neodumica, kritika ili pohvala vezanih uz njihove probleme ili rad UIR Zagreba.
Prijave nisu potrebne. Idući termin objavti ćemo naknadno.

 

 

 

 

Tužni ste?
Osjećate se bezvoljno?
Nezadovoljni ste okolinom i odnosima u obitelji, među prijateljima?
Ne znate kako se nositi s poteškoćama zbog tjelesnog oštećenja i/ili invalilditeta?
Želite s nekim samo porazgovarati, bez ikakvih obaveza?

O svemu možete porazgovarati i posavjetovati se nasamo s Brigitom u individualnom savjetovalištu: 
Britigino savjetovalište 1 na 1. Sve rečeno ostaje između Vas i Brigite.

Zbog individualnog rada, potrebno je prethodno dogovoriti termin - kod Anite ili Stanka osobno u prostorijama Udruge,
putem telefona (01/4876294) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 

 

 

VJEŽBE U VODI 

Vježbe u vodi održavaju se utorkom, srijedom i četvrtkom u malom bazenu s toplom vodom Zimskog plivališta Mladost, Trg Krešimira Ćosića 11, u vremenu od 8,00 do 9,00 sati.

 

Iskoristite specifične uvjete vode i uz stručni nadzor aktivirajte svoje tijelo, rehabilitirajte neke akutnih povreda i prevenirajte razvoj atrofije mišića.  

Broj mjesta u grupi je zbog veličine bazena ograničen, a broj termina vježbi u pojedinom ciklusu je 12. 

Zbog ograničenog broja mjesta, obavezne su prethodne prijave kod Anite ili Stanka: osobno u prostorijama Udruge, putem telefona (4876294) 
ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

TERMINI - do daljnjega se NE PRIMAJU prijave - temine održavanja vježbi i termine prijava ćemo objaviti naknadno.

Napomene:

  • prijaviti se može svaki redovni član UIR Zagreba 
    prijave se zaprimaju osobno u prostorijama UIR Zagreba, telefonski ili putem e-pošte u zadanim rokovima prijava
  • između dviju prijava, za svakog člana treba proći vremensko razdoblje u trajanju od minimalno 4 tjedna odnosno vrijeme provođenja jedne grupe; druga će prijava istog člana biti uvažena isključivo u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih članova koji nisu nikada u tim vježbama sudjelovali
  • prednost pri prijavi ima član koji u vrijeme prijave nije uključen u niti jedan oblik vježbanja u organizaciji UIR Zagreba

 

 

 

 

 

AKTIVNOSTI  (Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane) u kojima još uvijek ima mjesta - priključite se:

Opuštanje s Blankom, utorkom od 11,00 do 12,00 sati

Njemački jezik, utorkom od 17,00 do 18,00 sati sati

Pjevački zbor, utorkom od 17,45 do 19,45 sati sati

Knjiga-tihi prijatelj, srijedom od 15,30 do 17,00 sati sati

Crtanje i slikanje, četvrtkom od 14,15 do 16,00 sati

Kreativno-likovna radionica / ručni radovi, četvrtkom od 16,00 do 18,00 sati

Orijentalni terapijski plesovi, četvrtkom od 16,30 do 17,30 sati sati

Pletenje i heklanje, petkom od 10,00 do 12,00 sati sati

Stolni tenis, petkom od 12,00 do 16,00 sati sati

Folklor, petkom od od17,30 do 19,30 sati sati

Savjetovanje - Logoterapija, utorkom od 9,00 do 12,00 sati (sat vremena za jednu osobu uz obveznu prethodnu najavu)

Savjetovanje - Brigitino savjetovalište 1 na 1, ponedjeljkom od 11,00 do 14,00 sati (sat vremena za jednu osobu uz obveznu prethodnu najavu).

 

 

 

 

 

 

E-ČITAONICA

U klupskim smo prostorijama za članove UIR Zagreba osigurali računalo s besplatnim pristupom internetu svakog radnog dana, osim četvrtka, u vremenu od 11,00-14,00 sati.

Dođite i uključite se u virtualni svijet – provjerite svoju elektroničku poštu, pročitajte novine, pretražite oglase, uključite se u neku od društvenih mreža, pretražite informacije vama zanimljive tematike ili pak napišite kakav dopis ili pismo...

 

 

 

 

Preventivno-zdravstvena akcija je akcija u okviru koje imate priliku besplatno testirati razine kolesterola, glukoze i triglicerida u krvi te izmjeriti krvni tlak.
Održava se u klupskim prostorijama (ulaz sa dvorišne strane) svakog drugog utorka u vremenu od 08,00-10,00 sati.

Svaki član testiranje može obaviti potpuno besplatno jednim dolaskom u razdoblju od 3 mjeseca.

Datumi održavanja akcije tijekom 2020. godine su kako slijedi: 

travanj: 14. i 28. / svibanj: 12. i 26. / lipanj: 09. i 23.

srpanj: 07. / rujan: 15. i 29. / listopad: 13. i 27. / studeni: 10. i 24. / prosinac: 08. i 22. 

 

 

 

TRAŽE SE VOLONTERI !!! 

 - voditelj/voditeljica radionice engleskog jezika za početnike VCZ prijava

- pratnje pjevačkom zboru UIR Zagreba na glazbenim instrumentima - zbor trenutno prate dvojica gitarista, a UIR Zagreba ima i nekoliko drugih instrumenata: klavijature, harmoniku i saksofon VCZ prijava

Sve aktivnosti odvijaju se u Zagrebu, na adresi Nova cesta 86, a sa svakim će se volonterom dogovoriti termin i dinamika održavanja pojedine aktivnosti / radionice.

Svi zainteresirani za volontiranje mogu se javiti osobno u prostorijama UIR Zagreba, na tel. (01/4876301, 4876294)
ili putem e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 

 

 


FOTOGALERIJA - fotografije s naših događanja, izleta, druženja i mnoštva radionica možete pogledati na našim mrežnim stranicama preko  poveznice: Fotogalerija


VIDEOGALERIJA - video uratke s naših događanja i gostovanja možete pregledati klikom na crveni gumb: Videogalerija

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji naše poveznice za fotogaleriju i videogaleriju, kao i ostale informacije, dijele sa svojim obiteljima, prijateljima i poznanicima jer na taj način zajednički jačamo svijest o našem postojanju i aktivnom životu, ne samo naših najmilijih, već i šire javnosti ! ZAJEDNO SMO JAČI !

 

   ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~

tlakI ne zaboravite ! Svakim radnim danom, individualno tijekom cijelog dana, možete koristiti kardio sprave te izmjeriti krvni tlak.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sve su aktivnosti za članove UIR Zagreba besplatne.

 

 

Dio aktivnosti UIR Zagreba sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 
u okviru trogodišnjeg programa "Ars longa, vita brevis". 

 

 

 
  Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške 
  Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

 

 8,00 sati okupljanje sudionika na glavnom ulazu u Park Maksimir. Od 8,15 do 9,00 sati jutarnje razgibavanje. Od 9,00 do 10.30 sati nordijsko hodanje kroz Park Maksimir, obilazak pet jezera. Od 10,30 do 11,00 sati vježbe istezanja.

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok