Novosti

JOGA - nova radionica vježbanja

Prijave za JOGU su u tijeku. Pokazni sat održat će se u četvrtak, 11. siječnja 2024. godine u terminu od 17,30 do 18,30 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti kod Maje PB ili Stanka osobno u prostorijama UIR Zagreba, telefonom: 01/4876 294 ili putem e-poste: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Radionica će se održavati svakog prvog četvrtka u mjesecu, u vremenu od 17,30 do 18,30 sati. Radionicu će provoditi Branko Radosavljević, certificirani učitelj joge s preko 11 godina iskustva vođenja satova. Provodit će jogu za kralježnicu i opuštanje.
Prednost pri prijavi imaju članovi koji nisu uključeni u niti jednu radionicu vježbanja u organizaciji UIR Zagreba.

 

DIGITALNA FOTOGRAFIJA

Radionica digitalne fotografije pod vodstvom volonterke Dunje Kolar održat će se u srijedu, 6. 12. 2023. godine na terenskom fotografiranju na Sljemenu. Sastanak je u 9,00 h kod polazne postaje sljemenske žičare. Svi zainteresirani koji se žele uključiti u terensku radionicu mogu se prijaviti kod Maje PB ili Stanka osobno u prostorijama UIR Zagreba, telefonom: 01/4876 294 ili putem e-poste: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

UMJETNIČKE RADIONICE

Provedba umjetničkih radionica pod vodstvom akademske slikarice Sare Haas provode se u prostorijama UIR Zagreba srijedom, u terminu od 16,00 do 17,00 sati. Planirano je provesti pet tematskih cjelina koje će se održati u okviru 16 termina. Članovi UIR Zagreba mogu se prijaviti za one tematske cjeline koje ih zanimaju: 

  • tema prve cjeline bit će izrada kazališnih maski. Maske će se izrađivati od mix media, pretežito organskih materijala, ali i anorganskih, a dovršene će biti ručnim oslikavanjem. 
  • tema druge cjeline bit će izrada kazališnih rekvizita. Izrada rekvizita izvodit će se u manjim formatima.
  • treća tematska cjelina bit će crtanje nacrta za izradu kostima / Commedia della'arte. Učesnici radionice odabrali bi likove i bavili se izradom dizajna lutke prema primjeru likova commedia dell'arte.
  • tema četvrte cjeline bit će commedia dell'arte izrada rucnih lutkica. Lutkice će biti rađene od materijala organskog porijetla kako bi se popratila tradicija izrade lutaka, a bit će završene ručnim oslikavanjem
  • zadnja tema bit će izrada makete za scenografiju. Igrajući se izrezanim komadićima papira i kartona, dizajner slaže, a zatim preuređuje oblike unutar kutije modela. Izrada maketa neće biti ista realnim mjerama scenskog prostora, nego po primjeru već postojeće makete koja će kasnije služiti kao prostor za napravljene lutke. 

​Svi zainteresirani mogu se prijaviti kod Maje PB ili Stanka osobno u prostorijama UIR Zagreba, telefonom: 01/4876 294 ili putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

PLESNA REKREACIJA 2

Nova radionica u okviru koje ćete kroz zabavu i plesne pokrete ojačati svoje tijelo i povećati mobilnost. Voditeljica će osmisliti koreografije koje ćete izvoditi na zabavne ritmove, a na različitim plesnim radionicama odrađivat ćete improvizaciju, ples u paru, upravljanje emocijama i slično. Osim učenja zadanih pokreta, imat ćete priliku osmisliti i svoje vlastite. Program je prilagođen za početnike, kao i za osobe s prethodnim plesnim iskustvom. Radionice vodi Leonarda Rogar, studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta s trinaestogodišnjim plesnim iskustvom srijedom u vremenu od 18,00 do 19,00 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti kod Maje PB ili Stanka, osobno u prostorijama UIR Zagreba, telefonom: 01/4876294 ili e-poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

DRUŠTVENI PLESOVI

Nova radionica u okviru koje ćete imati prilike učiti korake i figure standardnih plesova (engleski i bečki valcer, tango, foxtrot, slowfox, quickstep) i latinoameričkih plesova (rumba, cha cha cha, samba, jive, passo doble, mambo) i uvježbavati plesne koreografije koje ćete potom imati priliku prikazati na internim i javnim događanjima. Radionica se održava utorkom u vremenu od 16,30 do 17,30 sati. Radionice vodi Andrea Štefanec, studentica Pravnog fakulteta s višegodisnjim plesnim iskustvom, kako u rekreacijskom, tako i u sportskom smislu. Zbog ograničenog prostora u kojem se radionice održavaju, obavezne su prijave - osobno kod Maje Pival Blažičko ili Stanka Svečaka, telefonski (01/4876294) ili e-poštom (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 

  

PLESNA REKREACIJA održava se ponedjeljkom u vremenu od 12,30 do 13,30 sati pod vodstvom Maje Milković, prof. fizičke kulture, savjetnice u UIR Zagreba. Poboljšajte svoju motoriku i koordinaciju pokreta, uvježbajte nove plesne koreografije, usvojite nova znanja različitih plesnih koraka i pritom se dobro zabavite. Svi zainteresirani mogu se prijaviti kod Stanka osobno u prostorijama UIR Zagreba, telefonom: 01/4876294 ili e-poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

AKTIVNOSTI u koje se članovi UIR Zagreba mogu besplatno uključiti:

- šah, utorkom i četvrtkom od 14,00 do 18,30 sati,

- pjevački zbor, utorkom od 18,00 do 19,30 sati,

- radionica digitalne fotografije, srijedom od 15,00 do 17,00 sati,

- pletenje i heklanje, petkom od 10,00 do 12,00 sati,

- stolni tenis, četvrtkom od 14,00 do 16,00 sati,

- kuglanje u kuglani „Zagreb“ Kranjčevićeva 2, petkom od 13,00 do 15,00 sati,

- folklorna radionica, petkom od 17,30 do 19,30 sati.

Za bilo koju od navedenih aktivnosti, javite se Stanku u UIR Zagreba - telefon: 01/4876294, e-adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

RADNA TERAPIJA

Volonter UIR Zagreba, Marko Grgić, radni terapeut, pruža terapije miofascijalne žarišne točke (bolna mjesta na mišiću) nastale kao posljedice moždanog udara, trauma glave (lubanje) i drugih regija tijela. Svi zainteresirani čanovi koji osjećaju posljedice navedenog mogu se javiti Stanku na tel. (01/4876294), putem e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno u prostorijama UIR Zagreba, radi dogovora za termin.

 

 

SOCIJALNO-INKLUZIVNO SAVJETOVALIŠTE

Mučite se s popunjavanjem obrazaca - Zahtjev za priznavanje prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja, Zahtjev za priznavanje prava na doplatak za pomoć i njegu za odraslu osobu ili možda Zahtjev za osobnu invalidninuPromo video pogledajte klikom na poveznicu: https://youtu.be/JWRTXagGQLY.

Trebate pomoć pri e-naručivanju, slanju nalaza e-putem i preuzimanje dokumenata u sustavu e-Građani. Promo video pogledajte klikom na poveznicu: https://youtu.be/Dw3kL24LAaw.

Javite se u UIR Zagreba i mi ćemo vam pomoći - telefon: 01/4829119, 4829392, e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

E-KUTAK

Svi zainteresirani članovi UIR Zagreba mogu u UIR Zagreba zatražiti besplatnu individualnu pomoć pri korištenju pametnih telefona, tableta i prijenosnih računala
Zbog individualnog rada prijave su obavezne - kod Stanka, osobno u prostorijama UIR Zagreba, putem telefona (4876294) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
- osnovno korištenje mobilnog uređaja (spremanje kontakata, pozivi, SMS poruke),

- kreiranje Google računa (povezivanje s Gmail elektroničkom adresom),
- spajanje neke druge elektroničke adrese s Google računom,
- upute za korištenje Google alata (Meet / Razgovori, Disk / spremanje dokumenata online), E-mail / E-pošta, Maps / Karte, YouTube, Kalendar,
- upute za koristenje komunikacijskih alata (WhatsApp, Viber, Messenger),
- kreiranje profila i/ili upute za korištenje društvenih mreža (Facebook, Instagram),
- upute za pretraživanje interneta,
- upute za korištenje sustava e-Građani.
 

 

Raspored za besplatno korištenje termina za samostalno rekreacijsko vježbanje osoba s invaliditetom u pojedinim bazenskim kompleksima možete pronaći klikom na sljedeću poveznicu: Raspored.

 

 

AKTIVNI PETAK U MAKSIMIRU - pridružite nam se petkom u Maksimiru i istežite se, vježbajte i hodajte s nama na otvorenom, a video o toj aktivnosti pogledajte klikom na crveni gumb - Snimka.

 

 

Na našem YouTube kanalu, u našoj bogatoj videogaleriji, pregledajte snimke o kreativnosti, savjetima i vježbama koje smo za vas pripremili: YouTube - UIR Zagreba.


FOTOGALERIJA - fotografije s naših događanja, izleta, druženja i mnoštva radionica možete pogledati na našim mrežnim stranicama preko  poveznice: Fotogalerija


VIDEOGALERIJA - video uratke s naših događanja i gostovanja možete pregledati klikom na crveni gumb: Videogalerija

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji naše poveznice za fotogaleriju i videogaleriju, kao i ostale informacije, dijele sa svojim obiteljima, prijateljima i poznanicima jer na taj način zajednički jačamo svijest o našem postojanju i aktivnom životu, ne samo naših najmilijih, već i šire javnosti ! ZAJEDNO SMO JAČI !

 

   ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~

 Unaprijed molimo sve sudionike predavanja da utisaju svoje mikrofone kako bi se smanjila pozadinska buka.8,00 sati okupljanje sudionika na glavnom ulazu u Park Maksimir. Od 8,15 do 9,00 sati jutarnje razgibavanje. Od 9,00 do 10.30 sati nordijsko hodanje kroz Park Maksimir, obilazak pet jezera. Od 10,30 do 11,00 sati vježbe istezanja.

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok