Novosti

 
 

ZDRAVI I SIGURNI NA KVADRAT

UIR Zagreba će do 31. prosinca 2021. godine provoditi projekt "Zdravi i sigurni na kvadrat" sufinanciran kroz Javni poziv za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za Grad Veliku Goricu u 2021. godini. Program je usmjeren na osobe s područja grada Velike Gorice koje imaju rješenje o invaliditetu ili o stupnju tjelesnog oštećenja, a organiziran je u vidu dvije aktivnosti: rekreativnog plivanja i individualnih pravnih savjetovanja.

Termini za rekreativno plivanje bit će organizirani na Gradskom bazenu Velike Gorice (Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21, 10410 Velika Gorica) prema sljedećem rasporedu:

  • srijedom, od 10,00 do 11,00 sati
  • subotom, od 17,00 do 18,00 sati.

Prijave za korištenje termina su OBAVEZNE kod Anite ili Stanka, osobno u prostorijama Udruge uz prethodnu najavu putem telefona (01/4876294) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Prijaviti se mogu sve osobe s invaliditetom ili tjelesnim oštećenjem s područja grada Velike Gorice.
Bez prijave neće biti moguće sudjelovanje u rekreativnom plivanju.

 

Individualna pravna savjetovanja provode se kroz dvije podaktivnosti: 

  • članovi UIR Zagreba s područja grada Velike Gorice i okolice mogu zatražiti savjet o mogućnostima i načinima ostvarivanja zakonom im zajamčenih prava
  • osobe s invaliditetom ili tjelesnim oštećenjem s istog područja, neovisno o tome jesu li članovi UIR Zagreba ili ne, mogu se prijaviti za kreiranje pravne anamneze koja sadrži utvrđivanje onih statusnih prava i povlastica koja se potencijalno mogu ostvariti na temelju dokumentacije izdane od Centra za socijalnu skrb, Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Uz utvrđivanje prava koja su za osobu s invaliditetom dostupna, naglasak će biti i na upoznavanju korisnika s načinima ostvarivanja tih prava te povlastica.

Prijave su OBAVEZNE i primaju se u UIR Zagreba osobno, putem telefona (01/4876301) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

 

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA pod nazivom Flora i fauna dostupna je na YouTube kanalu UIR Zagreba klikom na: https://youtu.be/CaM7Uavphq4. Autorica izložbe je polaznica radionice digitalne fotografije UIR Zagreba, Biserka Gverić. Izložbu je moguće pogledati i u prostorijama UIR Zagreba, a izložba se prikazuje u okviru trogodišnjeg programa "Kul-turiranje" uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

   

E-KUTAK

Svi zainteresirani čanovi UIR Zagreba individualnu pomoć pri korištenju pametnih telefonatableta i prijenosnih računala mogu potražiti u UIR Zagreba.

Također, u okviru E-kutka moguće je dobiti individualnu edukaciju za Google Meet aplikaciju putem koje se održavaju neke od aktivnosti UIR Zagreba. 

Termini održavanja radionice su u poslijepodnevnim satima u prostorijama UIR Zagreba uz obavezni prethodni dogovor. 
Zainteresirani se mogu prijaviti kod Anite ili Stanka, osobno u prostorijama Udruge (Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane), putem telefona (4876294) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

 

 

KVIZOVI u organizaciji UIR Zagreba

U okviru stimulacijskih aktivnosti UIR Zagreba uključite se i pošaljite odgovore na kvizove putem on-line obrazaca. One najbrže s točnim odgovorima očekuju prigodne nagrade. Svaki se kviz sastoji od pet pitanja.

Sportsko-rekreativni KVIZ plivanje možete riješiti na sljedećoj poveznici: Plivanje.

Odgovore na pitanja pošaljite zaključno s 31. srpnja 2021. godine. Najbrže tri osobe koje na sva pitanja odgovore točno, osvojit će prigodnu nagradu. 

Edukativni KVIZ važni datumi  možete riješiti na sljedećoj poveznici: Važni datumi

Odgovore na pitanja pošaljite zaključno s 15. srpnja 2021. godine. Najbrže tri osobe koje na sva pitanja odgovore točno, osvojit će prigodnu nagradu. 

 

  

 

PIKADO

Svi zainteresirani za igranje pikada u prostorijma UIR Zagreba mogu se prijaviti kod Anite ili Stanka, osobno u prostorijama Udruge, putem telefona (4876294) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) za neki od termina ponedjeljkom od 12,00 do 18,00 sati. Zbog propisanihi mjera zaštite, za pojedini se termin može prijaviti samo jedna osoba. Trajanje pojedinog termina je jedan sat.

 

 

 

Novi ON-LINE video sadržaji - objavljeni na YouTube kanalu UIR Zagreba, YouTube UIRZ:

- Glazbenu radionicu, sufinanciranu kroz programe "Kul-turiranje" (Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike) i "Od jutra do sutra" (Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom) provjerite klikom na: Video. Voditeljica: Melita Lovričević.

Izložbu likovnih radova prijavljenih na 37. Susret likovnih stvaralaca, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, provjerite klikom na poveznicu: Izložba.
Autori likovnih radova su polaznici radionice crtanja i slikanja koja se provodi u okviru trogodišnjeg programa "Kul-turiranje", uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Autori: Ljiljana Smontara, Štefica Dianežević, Nedžad Dizdarević, Marija Kovač, Ivka Makjanić, Gordana Šore i Tomislav Zekanović.

- UIR Zagreba se i ove godine uključila u Dane otvorenih vrata udruga prikazom aktivnosti trogodišnjeg programa "Kul-turiranje", čija je prva godina provedbe završila velikim uspjehom unatoč izazovnoj godini. Tema ovogodišnje aktivnosti DOVU bila je "Krizna situacija = šansa za novi pčetak?". Video kojim smo se u okviru DOVU 2021. predstavili možete pogledati na sljedećoj poveznici: Video.

- On-line plesna radionica - Jerusalema sufinancirana je kroz programe "Kul-turiranje" (Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike) i "Od jutra do sutra" (Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zastitu i osobe s invaliditetom). Video je kreirala Anamarija Lazić, voditeljica Stručne službe u UIR Zagreba. Video pogledajte klikom na poveznicu: Video.

- On-line radionica pletenja i kukičanja u okviru trogodišnjeg programa "Kul-turiranje", uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike "Isprepletimo ruke!" dostupna je na YouTube kanalu UIR Zagreba klikom na poveznicuVideo. Riječ je o pletenju i kukičanju rukavića za osobe s Alzheimer bolešću i drugim demencijama - nova akcija Štrikeraj caféa centra Ozana. Pogledajte i poslušajte upute voditeljice Sandre i uključite se u akciju. Autor: Sandra Kerovec, voditeljica Štrikeraj caféa, Udruga "OZANA".

- Video izložba "Naše ljeto" dostupna je na YouTube kanalu UIR Zagreba klikom na poveznicu: Izložba. Autori izložbe su polaznici radionice digitalne fotografije.

- On-line kreativnu radionicu "Izrada mandala" pogledajte klikom na poveznicu: Video. Kreativna radionica napravljena je u okviru trogodišnjeg programa "KUL-TURIRANJE" uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Autor video sadržaja je Maja Milković, stručna suradnica UIR Zagreba.

- On-line folklornu radionicu pogledajte i uključite se klikom na poveznicu: Video. Volonteri UIR Zagreba naučit će vas plesati koreografiju iz Prigorja, "Sadila sem rogozek". Autori video sadržaja su voloteri u UIR Zagreba - Mirjana Cetin i Dragutin Sinković.

- Povodom obilježavanja Nacionalnog dana zaštite na radu i Svjetskog dana sigurnosti i zaštite zdravlja na radu pripremili smo video uradak o tome kako pravilo sjediti na radnom mjestu i očuvati svoje zdravlje. Video pogledajte klikom na poveznicu: Video.

- U okviru dramske radionice on-line, čitali smo poeziju člana Tomislava Zekanovića - poslušajte - klik na poveznicu: Video.

 - On-line radionicu ručnih radova s temom "Izrada košara od papira", koju vodi volonterka UIR Zagreba Marija Pučić, provjerite klikom na poveznicu: Video

 - Anita Kaiser, savjetnica u UIR Zagreba snimila je virtualnu radionicu AEROBIKA. Video provjerite klikom na poveznicu: Video. Budite aktivni i vježbajte s nama!

 

Za prikaz titla, potrebno je kliknuti na opciju CC (gumb kraj postavki / settings). Ako vam se video svidio ili vam je bio koristan, molimo vas da stisnite "LIKE" (palac gore ispod naziva video sadržaja).

 

 

POGODI I OSVOJI ! 

Nova aktivnost koja se odvija isključivo na Facebook i Instagram profilu UIR Zagreba, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Nagradno pitanje će biti objavljeno na Facebook profilu UIR Zagreba  ili Instagram aplikaciji UIR Zagreba u 10,00 sati.

Sve što trebate napraviti je u komentar te objave napisati odgovor - na sam dan objave.
Pobjednik će bit objavljen idući dan.

Koja su to pitanja objavljena, tko je osvojio nagrade i kakve su nagrade dodijeljene - možete pogledati na sljedećoj poveznici: Stimulacijske aktivnosti.

 

 

PREVENTIVNO-ZDRAVSTVENA AKCIJA

Preventivno-zdravstvena akcija obuhvaća testiranje glukoze, kolesterola i triglicerida u krvi te mjerenje krvnog tlaka. Testiranje može obaviti isključivo član UIR Zagreba potpuno besplatno jednim dolaskom u razdoblju od 3 mjeseca. 

Zbog trenutno propisanih mjera zaštite vezanih uz širenje virusa Covid-19, maksimalan broj testiranih osoba po terminu je 15. Iz tog je razloga, a ujedno kako bi se smanjilo vrijeme čekanja, svaki zaintereisani član UIR Zagreba treba se prethodno naručiti i dogovoriti termin. Narudžbe je moguće odraditi putem telefona, e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno u prostorijama UIR Zagreba, isključivo dan prije održavanja akcije, u vremenu od 8,00-14,00 sati.

U prostorije UIR Zagreba osobe ulaze jedna po jedan, noseći obaveznu zaštitnu masku koja pokriva nos i usta te uz prethodnu dezinfekciju ruku i mjerenje temperature beskontaktnim toplomjerom.

Datumi održavanja i termini za narudžbe preventivno-zdravstvene akcije za 2021. godine bit će objavljeni naknadno.

 

 

Objavljen je raspored za besplatno korištenje termina za samostalno rekreativno vježbanje osoba s invaliditetom u pojedinim bazenskim kompleksima u 2021. godini: Raspored.

 

 

OBAVIJESTI PUTEM E-POŠTE I SMS PORUKA

UIR Zagreba zainteresirane članove, o svojim aktivnostima, novostima i aktualnostima, obavještava putem e-pošte u prosjeku jednom tjedno i putem SMS poruka po potrebi.

Ako ste zainteresirani primati obavijesti putem e-pošte, javite nam se na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - pošaljite svoje ime, prezime, registarski broj i e-adresu na koju želite primati obavijesti.

Ako ste zainteresirani primati obavijesti putem SMS poruka, javite nam se na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - pošaljite svoje ime, prezime, registarski broj i broj mobitela na koji želite primati obavijesti.

 

 

MOBILNA APLIKACIJA "UIR e-iskaznica"

Svi članovi UIR Zagreba koji koriste pametni telefon s Android sustavom, uz postojeću tiskanu člansku knjižicu, mogu koristiti i digitalnu člansku knjižicu. Potrebno je preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju u virtualnoj trgovini. Kako izgleda mobilna aplikacija možete vidjeti na sljedećoj poveznici E-iskaznica, a upute na sljedećoj: Upute.

 

 

 

 

 

AKTIVNI PETAK U MAKSIMIRU - pridružite nam se petkom u Maksimiru i istežite se, vježbajte i hodajte s nama na otvorenom, a video o toj aktivnosti pogledajte klikom na crveni gumb - Snimka

 

 

 

Na našem YouTube kanalu, u našoj bogatoj videogaleriji, pregledajte snimke o kreativnosti, savjetima i vježbama koje smo za vas pripremili: YouTube - UIR Zagreba.

 

 


FOTOGALERIJA - fotografije s naših događanja, izleta, druženja i mnoštva radionica možete pogledati na našim mrežnim stranicama preko  poveznice: Fotogalerija


VIDEOGALERIJA - video uratke s naših događanja i gostovanja možete pregledati klikom na crveni gumb: Videogalerija

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji naše poveznice za fotogaleriju i videogaleriju, kao i ostale informacije, dijele sa svojim obiteljima, prijateljima i poznanicima jer na taj način zajednički jačamo svijest o našem postojanju i aktivnom životu, ne samo naših najmilijih, već i šire javnosti ! ZAJEDNO SMO JAČI !

 

   ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~

 

 

 

Dio aktivnosti UIR Zagreba sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
u okviru trogodišnjeg programa "Kul-turiranje". 

 


   
   Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške 
Grada Zagreba, a Grad Zagreb sufinancira i dio aktivnosti 
   Udruge invalida rada Zagreba u okviru dva trogodišnja programa "Od jutra do sutra" i "Savjet više".

 

  ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~        

U skladu s propisanim mjerama zaštite vezanim uz širenje virusa Covid-19 preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, molimo osobe koje imaju simptome bilo koje bolesti (npr. kašalj, otežano ili ubrzano disanje, grlobolja, glavobolja, učestalo kihanje, probavne smetnje, povišena tjelesna temperatura, kratak dah, gubitak okusa ili njuha itd.) da NE DOLAZE osobno i da se jave telefonom nadležnom liječniku ili nazovu 112.

Poveznice na mjere zaštite i ostale upute možete pronaći na stranicama Stožera civilne zaštite RH ili Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zahvaljujemo svima na razumijevanju. Čuvajte sebe i druge.

  ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~     

 Unaprijed molimo sve sudionike predavanja da utisaju svoje mikrofone kako bi se smanjila pozadinska buka.8,00 sati okupljanje sudionika na glavnom ulazu u Park Maksimir. Od 8,15 do 9,00 sati jutarnje razgibavanje. Od 9,00 do 10.30 sati nordijsko hodanje kroz Park Maksimir, obilazak pet jezera. Od 10,30 do 11,00 sati vježbe istezanja.

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok