I mi smo zvijezde

I MI SMO ZVIJEZDE 

 

 

2019. godina

 UIR Zagreba organizirala je sada već tradicionalnu predbožićnu priredbu pod nazivom "I mi smo zvijezde" kao produkciju svojih aktivnosti srijedu, 11. prosinca 2019. godine u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) u Zagrebu, Park Stara Trešnjevka 1. Peti put zaredom okupljeni građani grada Zagreba i Zagrebačke županije uživali su u raznolikom programu kroz koji su se u vremenu od 18,00 do 19,30 sati isprepletali kulturni i zabavni sadržaji.

Gđa Nada Vorkapić, koja je samo tri sata ranije drugi put izabrana za predsjednicu UIR Zagreba, otvorila je priredbu te u uvodnom govoru, pred otprilike 250 uzvanika, izrazila zadovoljstvo organizacijom same produkcije kojom je UIR Zagreba prikazala dio svog jednogodišnjeg rada. Uslijedio je svečani trenutak prikazivanja 352 imena članova kojima su svi prisutni uz gromoglasan pljesak zahvalili za 20 godina neprekidnog članstva u UIR Zagreba. Priznanja su tim našim vjernim članovima dodijeljena na kraju same priredbe i na im se taj način dodatno zahvalilo na povjerenju koje imaju u UIR Zagreba već puna dva stoljeća.

Program je nastavljen plesom folklorne skupine UIR Zagreba pod vodstvom supružnika Cetin, Mirjane i Ivana te Dragutina Sinkovića, svo troje volontera u UIR Zagreba. Nakon plesnog uvoda, pod dirigentskom palicom Barbare Suhodolčan, pjevački zbog UIR Zagreba otpjevao je nekoliko prigodnih božićnih pjesama. Potom su uvijek vesele članice aerobik grupe otplesale koreografiju Anite Kaiser, savjetnice UIR Zagreba, uz pjesmu "Ja sam za ples" te time dodatno podigle ionako već veselu atmosferu.  

Kratku pauzu između nastupa obilježilo je proglašenje rezultata stimulacijske aktivnosti "Uči i osvoji" u okviru koje je troje članova UIR Zagreba osvojilo vrijedne nagrade aktivno sudjelujući tijekom 2019. godine na brojnim predavanjima i kvizovima znanja. Proglašena je i članica na čiju se preporuku u 2019. godini učlanilo najviše članova, a koja će, u okviru druge stimulacijske aktivnosti "Učlani novog člana" sama izabrati nagradu od nekoliko ponuđenih u odgovarajućoj kategoriji.

Nastavak programa obilježila je izvedba pod nazivom "Sasvim drugačija škola gitare" dragih nam gostiju, gitarskog orkestra "El musicante", pod vodstvom Tomislava Šnidarića nakon čega je plesna skupina "Jazzybell" izvela koreografiju Milene Matešić Lipovščak pod nazivom "Desert Rose". Svoje plesno umijeće pokazala je i plesna skupina UIR Zagreba plesovima pod nazivima "Rumba" i "Femme fatale " koje je koreografirala Anita Kaiser, savjetnica u UIR Zagreba. U dobrom raspoloženjuStručna služba UIR Zagreba privela je program kraju izvedbom starogradskog bisera "Suza za Zagorske brege", a potom i božićne pjesme "Božić dolazi". Program je tradicionalno završio izvedbom božićne pjesme "Zvončići" uz čestitku za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane.

Program je dostupan klikom na crveni gumb: Program.

"Veliko nam je zadovoljstvo već tradicionalno kroz ovu produkciju prikazati da, unatoč svojim invaliditetima i tjelesnim oštećenjima, invalidi rada i ostale osobe s invaliditetom mogu i žele biti aktivno uključeni u društveni život svoga grada. Svi građani grada Zagreba i Zagrebačke županije koji žele pobliže upoznati aktivnosti i programe UIR Zagreba su dobrodošli. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane! Pridružite nam se sa svojim najmilijima i podijelite predbožićnu radost zajedno s nama!" izjavila je uz poziv građanima predsjednica UIR Zagreba, Nada Vorkapić.  

Velika hvala medijima koji su našu priredbu podržali najavama, reportažama, gostovanjima i objavama: In-portalRTL HrvatskaTreća dobMirovina.hr, Radio Sljeme, HRT - HTV 1 - Dobro jutro, Hrvatska. 

 

Fotografije i video snimke s priredbe objavit ćemo uskoro, a moći ćete ih pronaći u našoj fotogaleriji: Fotogalerija i videogaleriji: Videogalerija.

 

 

2018. godina

Četvrtu godinu zaredom Udruga invalida rada Zagreba obilježit će kraj godine kulturno-zabavnom manifestacijom pod nazivom "I mi smo zvijezde".

Ove godine manifestacija će se održati na tri lokacije u tri grada - Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici u sljedećim terminima:

- u srijedu, 5. prosinca 2018. godine, na Međunarodni dan volontera, u vremenu od 18,00 do 19,30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) u Zagrebu, na adresi Park Stara Trešnjevka 1,

- u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine u vremenu od 18,00 do 19,30 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Zaprešiću, na adresi Trg žrtava fašizma 11, 

- u utorak, 18. prosinca 2018. godine u vremenu od 18,00 do 19,30 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebacka 37.

Ulaz je BESPLATAN za sve zainteresirane !!! Dođite i podijelite radost zajedno s nama ! 

Detaljan program možete provjeriti klikom na crveni gumb za sva tri dana ili za svaki dan pojedinačno: Program   Zagreb    Zaprešić   Velika Gorica.

Prilikom izvedbi u Zagrebu i Zaprešiću, UIR Zagreba je podijelila promotivne materijale vezane uz "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama - kampanja bijele vrpce" u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, kampanju koja je trajala od 25.11-10.12. ove godine.

 

Velika hvala medijima koji su našu manifestaciju podržali najavama: Treća dobIn-portal, Radio Sljeme, City Radio
ili objavama po završetku manifestacija: In-portal, ZagrebTreća dob, ZagrebTreća dob, ZaprešićIn-portal, Zaprešić, Treća dob, Velika Gorica

 

2017. godina

Rezultat jednogodišnjeg rada u okviru raznovrsnih klupskih radionica, od glazbenih, dramskih i plesnih do radionica vježbanja predstavili smo manifestacijom "I mi smo zvijezde" u četvrtak, 14. prosinca u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe).

Gotovo sva mjesta u kazalištu tom su prigodom bila zauzeta i uz slobodan ulaz za sve, mnoštvo je izvođača sat i pol zabavljalo 200-tinjak okupljenih uzvanika, među kojima i izaslanicu Ureda Gradonačelnika, Helenu Majerić te dragu nam prijateljicu i suradnicu Anu Tomašković koja je ove godine ulogu voditeljice ove manifestacije prepustila članovima UIR Zagreba.

 

Za razliku od prijašnjih godina, ove je godine manifestacija bila organizirana kao dio trogodišnjeg programa "Ars longa, vita brevis", sufinanciranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a izvedena je u obliku kulturno-zabavnog programa odnosno kao skup dramskih, plesnih i glazbenih točaka. Izvođači su bili članovi UIR Zagreba koji su prezentirali znanja i vještine stečene u okrivu umjetničkih radionicama, a njima su se pridružili i djelatnici UIR Zagreba te partneri na programu – štićenici Domova za starije osobe "Trnje" i "Ježdovec" te članovi Udruge osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje. Detaljan program možete pronaći klikom na crveni gumb: Program.

Prezentacijom glazbenih, plesnih i dramskih točaka invalidi rada još jednom su pokazali i dokazali da unatoč svojim invaliditetima i tjelesnim oštećenjima te njihovim posljedicama, itekako mogu i žele biti aktivno uključeni u društveni odnosno kulturni život grada i županije. Uz veliku podršku obitelji, prijatelja i kolega kao neizostavan vjetar u leđa, ujedno su na taj način i sami dali velik doprinos ublažavanju sveprisutne dominantnosti  predrasuda o smanjenim mogućnostima osoba s invaliditetom.

 

Zahvaljujemo svima koji nam se tom prigodom pridružili i uveličali našu manifestaciju, kao i medijima koji su istu najavili ili popratili:
Mreža Tv, emisija "Oboji dan", Hrvatski radio, radio Sljeme, portali: Treća dob - članak, Zagreb.info - članak
, Prvi.hr - članak, In Portal - članak.

Fotografije i video uratke možete pronaći u našoj fotogaleriji: Fotogalerija i videogaleriji: Videogalerija.

 

Kako su nas tom prigodom doživjeli drugi, najbolje govori komentar našeg volontera Dušana Miljkovića:
"Dugo, dugo nisam bio na nekoj predstavi koja me je toliko oduševila kao ova koju ste nam predstavili.
Uživao sam u svakoj minuti. Kao logoterapeut ne bih mogao prepisati bolju terapiju od ove koju ste prikazali.
Vrlo lijepo obrađena svaka točka, popunjena humorom i optimizmom, a nadasve lakoćom kojom je prikazana od svih učesnika.
Siguran sam da je pored publike i svaki pojedinac koji je bio na bini osjetio tih sat i pol posebnu vibru i uživao barem malo kao i mi.
Čestitam još jednom i drago mi je da sam kao volonter mogao svima s ponosom reći kako je sve bilo super, savršeno.
Hvala vam i srdačan pozdrav."

 

 

U nastavku pročitajte i pogledajte tko je sve gostovao i što smo sve odradili u protekle dvije godine...

 

 
  

2016. godina

Povodom ispraćaja 2016. godine, a kao posljednju službenu manifestaciju povodom obilježavanja 50. obljetnice UIR Zagreba, u četvrtak, 22. prosinca 2016. godine u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) organizirana je druga po redu manifestacija "I mi smo zvijezde". Pozivnica.

 

Manifestaciju je vodila draga nam suradnica i prijateljica Ana Tomašković dok su za izvođenje kulturno-zabavnog programa zaslužni brojni izvođači. Pjevački zbor UIR Zagreba "Kolibrići" uz voditelja zbora Zoltana Vukelića te pratnju harmonikaša i mandolinista Hrvatskog grafičkog glazbenog društva "Sloga" izveli su sljedeće skladbe: Dobro mi došel prijatelj, Spoved, La musica di notte i Dok palme njišu grane.

Potom je sjajna Sabina Alibašić, štićenica Centra za rehabilitaciju Zagreb-podružnica Orlovac, pod mentorstvom Martine Zupčić izvela skladbe: O mio babbino caro i Bali hai.

Nakon koncertnog djela, dječji folklor Hrvatskog Seljačkog Pjevačkog Društva (HSPD) Sljeme Šestine otplesao je nekoliko prigorskih plesova uz pratnju orkestra.

U drugom dijelu manifestacije, članice i članovi UIR Zagreba izveli su prikaz vježbanja uz skladbu All I Want for Christmas, zatim su otplesali Can Can, Tango i Cabaret, a potom su zaposlenici UIR Zagreba otplesali Charlestone.

Na samom kraju, 101 izvođač je stupio na scenu i zajednički su svi izveli skladbu Sretan Božić svakome.

 

Manifestaciju su prethodno najavili Radio 92fm i IN-portal (objava), a 200-tinjak uzvanika u gotovo sat i pol vremena nabrojani izvođači zabavljali su svojim koncertnim i dramskim izvedbama te plesnim nastupima. Ulaz na produkciju aktivnosti UIR Zagreba u kojima članovi inače aktivno sudjeluju tijekom cijele godine bio je besplatan za sve građane, a svaki gost dobio je i prigodni poklon: promotivnu torbu UIR Zagreba, brošuru UIR Zagreba i unikatni uradak izrađen u okviru naših kreativnih radionica.

Nadamo se da ćete nam se iduće godine pridružiti u još većem broju kako bismo zajedno povećali broj zvijezda na jednom mjestu!

 

Kako nam je bilo, provjerite u našoj fotogaleriji: Fotogalerija i videogaleriji: Videogalerija

 

 

 

2015. godina

Kulturno-zabavna manifestacija koju je Udruga invalida rada Zagreba organizirala u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb) u četvrtak, 17. prosinca 2015. godine s početkom u 18,00 sati.

Manifestacija je bila kulturno-zabavnog karaktera i sastojala će se od koncertnog, plesnog i dramskog dijela, a bila je zamišljena kao prikaz dijela postignutih rezultata u okviru realizacije aktivnosti UIR Zagreba kroz koje se u 2015. godini uključilo gotovo 700 invalida rada s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Manifestacija je bila besplatna za sve zainteresirane građane, a vodili su ju Ana Tomašković, voditeljica HRT emisije 'Normalan život' i Ivica Pepelko, jedan od najpoznatijih autora kajkavskih popevki.

 Pjevačkom zboru UIR Zagreba – Kolibrići u koncertnom dijelu izvedbe pridružili su se mješoviti zborovi KUD-a 'Nikola Tesla', 'Bosana' i 'Slovenski dom' dok su se za plesno-dramske izvedbe pobrinuli sami članovi UIR Zagreba u okviru plesnih skupina, zatim folklorne, dramske i areobik skupine te skupine korektivne gimnastike.

hr projekt i ti to mozes okUjedno je ovom manifestacijom, UIR Zagreba podržala projekt 'I ti to možeš!', osmišljen od strane Udruge za promicanje hrvatskog sporta 'Hrvatska reprezentacija' čiji je cilj podizanje razine svijesti u Hrvatskoj o važnosti sporta za djecu i mlade.

Kako je protekla manifestacija, koja su djela izvodili izvođači, koliko nas se okupilo.. sve to možete pročitati klikom na crveni gumb: Detaljnije

Zahvaljujemo medijima na objavama - klikom na crveni gumb procitajte objave:

H-alter.org

Dnevno.hr

Zagreb.info

Radio Antena Zagreb

In portal

2017. godina

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok